SaaS Security nyheter oppdaterer deg om storyer. hendelser. trusler. råd og tips.

"There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know." Donald Rumsfeld, United States Secretary of Defense

 

rss

Sikkerhetsnytt - CyberSecNews::


Hva skjer i markedet:::


Author: SuperUser Account

SuperUser Account's Article


Hackere stjal milliarder fra banker. Startet med målrettet nettfiske.

En internasjonal hackergruppe angrep mer enn 100 banker i 30 land og tappet flere miliarder. Også Norge ble vistnok angepet men det er enda ikke opplyst hvilke banker det i såfall gjelder. Angrepet startet med målrettet nettfiskeangrep mot bankens ansatte der disse mottok falkse e-post som det igjen merførte til at Hackerne fikk full kontroll med dere PC og dermed kunne avdekke passord mm. 

Les mer på Security Week. 


Vårt råd:

Proofpoint e-mail security Service vil beskytte mot nettfiske og målrettet nettfiske. Tradisjonelle antivirus/antispamløsningen er ikke tilstrekkelig og sentrale systemer har store problemer med å stoppe målrettet nettfiske. For store banker er Proofpoint Gateway for installasjon on-site eller hos serviceprovder. I tillegg finnes Proofpoint Target Atack Protecton som en egen service mot nettfiske. (denne tilsvarer URL-Defense i service)

Dermed når den falske eposten brukeren som må ta vurdere trusselen selv og må avgjøre om den er ekte eller falsk. Proofpoint sin unike funskjon URL-Defensepakker den orginale linken inn i sin egen link, og sjekker denne i sanntids når brukeren trykker på linken. Utgjør linken en trussel blokkeres den for åpning og situasjonen avverges.

Les mer om trusselen

CRYPTOWALL er blitt en pengemaskin for de kriminelle

CRYPTOWALL er blitt en pengemaskin for de kriminelle

I mangel på lover og utøvelse av eksiterende internasjonale lover har de kriminelle fritt spillerom.

I tillegg fanger ikke mange sentrale sikkerhetssystemer opp angrepene, slik at det ender i brukerens innboks. Dermed har sikkerhetssysteme sviktet og det dermed blir en enkel sak for angriperne til å lure brukeren til å kikke på farlige linker eller vedlegg. Det er å forvende at dette blir trende fremover siden angriperne er drevet av hvor mye penger de tjener på sine ofre.


Les mer på SC Magazine artikkel

Proofpoint e-mail security Service vil beskytte mot nettfiske og målrettet nettfiske. Tradisjonelle antivirus/antispamløsningen er ikke tilstrekkelig og sentrale systemer har store problemer med å stoppe målrettet nettfiske. Dermed når den falske eposten brukeren som må ta vurdere trusselen selv og må avgjøre om den er ekte eller falsk. Proofpoint sin unike funskjon URL-Defense pakker den orginale linken inn i sin egen link, og sjekker denne i sanntids når brukeren trykker på linken. Utgjør linken en trussel blokkeres den for åpning og situasjonen avverges. Funksjonen Fil-defense utfører sanntidsanalyse av fremmede filer. Gartner Group har kåret Proofpoint til beste Email sikkerhetsløsning 7 år på rad

e-post lovte gratis pizza men infiltrerte istedet brukerne inn i Asprox botnet

Asprox botnet har vært oppe siden 2008 seneder e-post til brukere som medfører de de får malware og blir en del av Asprox botnet. Den falske e-posten har link til angreper der det heller lastees ned en zip fil. Denne fila inneholder en exe fil. Malware på maskinen kan innstallere ny malware og prøver å samle inn bankkonto mm.

Vårt råd:

Proofpoint e-mail security Service vil beskytte mot nettfiske og målrettet nettfiske. Tradisjonelle antivirus/antispamløsningen er ikke tilstrekkelig og sentrale systemer har store problemer med å stoppe målrettet nettfiske. Dermed når den falske eposten brukeren som må ta vurdere trusselen selv og må avgjøre om den er ekte eller falsk. Proofpoint sin unike funskjon URL-Defense pakker den orginale linken inn i sin egen link, og sjekker denne i sanntids når brukeren trykker på linken. Utgjør linken en trussel blokkeres den for åpning og situasjonen avverges.

Les mer om trusselen på sikkerhetsmagasinet SC Magazine


Live Article Widget