SaaS Security nyheter oppdaterer deg om storyer. hendelser. trusler. råd og tips.

"There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know." Donald Rumsfeld, United States Secretary of Defense

 

rss

Sikkerhetsnytt - CyberSecNews::


Hva skjer i markedet:::

Ledende kryptoselskap CRYPTO AG eid av CIA og BND Bookmark

Sjokkrapport avslører: USA har overvåket «hele verden» med krypteringsteknologi

Både CIA og NSA har spionert på både allierte og fiender gjennom et Sveits-basert selskap som produserer krypteringsutstyr. Det skriver både Washington Post og det tyske mediet ZDF..CIA spionerte på over 100 land med rigget utstyr fra det sveitsiske selskapet Crypto AG. Norske Kongsberggruppen har i en årrekke kjøpt og videresolgt kryptoutstyr fra selskapet til en rekke andre land. 

Ifølge Washington Post, sveitsiske SRF og tyske ZDF, som har samarbeidet om saken, skal Crypto AG fra 1970 i hemmelighet ha vært eid av amerikanske CIA og den den gang vesttyske etterretningstjenesten Bundesnachrichtendienst (BND). 

BND skal ha trukket seg ut seg ut i 1993, angivelig på grunn av frykt for å bli avslørt. CIA skal ha fortsatt som eier fram til 2018, da selskapet ble solgt til to nyopprettede selskaper. Operasjonen skal ha hatt navn som «Thesaurus» og «Rubicon». Den skal internt i CIA ha blitt omtalt som århundrets etterretningskupp. 

Utstyret var konstruert slik at etterretningsfolkene kunne knekke kodene og lese de krypterte meldingene. Slik fikk USA og Vest-Tyskland tilgang til hemmelig kommunikasjon mellom diplomater og agenter fra en lang rekke land.

USAs hovedrival under den kalde krigen, Sovjetunionen, stolte imidlertid ikke på det sveitsiske utstyret.

Heller ikke Norge står på en liste i Washington Post over land som angivelig brukte teknologien. Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at Kongsberg Gruppen har solgt utstyr med teknologi fra Crypto AG til andre land.

I Washington Post-artikkelen fortelles det også at flere land begynte å ane ugler i mosen. Men CIA nektet å la seg avsløre. Byrået skal ha ansatt svenske Kjell-Ove Widman.

Widman ble tilkalt hver gang et land vurderte å kvitte seg med Crypto AG-teknologien. Etter at Agrentina begynte å mistenke at teknologien deres hadde blitt hacket under Falklandskrigen kom Widman på banen og insisterte på at Crypto AG-teknologien var «umulig å bryte seg gjennom».

Men i realiteten skal amerikansk etterretning ha dekryptert Argentinas meldinger og sendt opplysningene videre til britisk etterretningstjeneste.

Sveitsiske myndigheter krever nå at Crypto AG granskes etter avsløringene.

Egil Løseth i sikkerhetsselskapet SaaS Security as sier ryktene om at etterretningen har gått i årevis. Han sier videre at de statlige etterretningsorganisasjonen har et nesten ubegrensede budsjett og tydeligvis kan bruke alle midler for å nå sine mål. Og med et internett uten landegrenser kan man påregne at både stater og kriminelle har lang større tilgang til data og systemer enn vi aner. Løseth avslutter med har virksomheten en stor honning-krukke må man beskytte den ekstra godt og anbefaler selskapets kryptering produkter fra Egress , som er et engels selskap som har de høyeste sertifiseringer og som leverer til Nato og G-Cloud. Egress Email Encryption   Egress Secure Workspace  Egress Secure Webform

Les mer på IT-Avisen Comments are closed.

Live Article Widget