SaaS Security nyheter oppdaterer deg om storyer. hendelser. trusler. råd og tips.

"There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know." Donald Rumsfeld, United States Secretary of Defense

 

rss

Sikkerhetsnytt - CyberSecNews::


Hva skjer i markedet:::

Stort Svensk teknologiselskap rammet av ransomware Bookmark

I slutten av oktober ble Addtech-gruppen rammet av et ransomware angrep.Mange av datterselskapene har fortsatt store problemer 4 uker senere med forsinkelser i leveransene. Bruker penn og papir.

Onsdag 30. oktober ble Addtech rammet av et stort cyberangrep. 80 av konsernets 130 selskaper ble berørt, og mange av dem har fortsatt store problemer med IT-miljøet 4 uker senere. 

Addtech er en børsnotert teknologihandelsgruppe som fungerer som underleverandører for store deler av teknologibransjen. De selger komponenter til store og små selskaper i alt fra automatisering til energisektoren. Så godt som alle de store svenske industribedriftene er på kundelisten. Selskapet er størst i Sverige, men totalt er det datterselskaper i 16 forskjellige land og kunder er i rundt 30. Selskapet har mer enn 20 kontorer i Norge.

Angrepet som Addtech ble utsatt for et såkalt ransomware, eller utpressingvirus. Hackere har smuglet en trojan inn i selskapets nettverk som brukes til å kryptere filer på infiserte datamaskiner og servere. Da krever hackerne løsepenger for å gjenopprette filene. I verste fall er resultatet at store deler av selskapets IT-miljø blir slått ut i dager eller uker. 

Nøyaktig hva som har skjedd, og hvilke IT-systemer som er blitt berørt, ønsker ikke Addtech å si noe om, men viser til saken som er rapportert til politiet.

- Det jeg kan si generelt er at det er en komplisert prosess, og det er to spor som foregår. Det handler dels om å undersøke hva som har skjedd, og dels om å sikre at vi har et trygt IT-miljø, sier selskapets kommunikasjonssjef Kerstin Danasten.

Selskapet legger kontinuerlig ut informasjon om saken på sine websider og status kan leses her: https://www.addtech.se/press/senaste-information

SaaS Security er Nordisk distributør av Proofpoint Email Security Service som gir den beste beskyttelsen mot nulldagstrusler på linker og vedlegg gjennom automatisk sandboxer på både klikk og vedlegg. Adm dir Egil Løseth sier at enhver hacker sitter med sin egen O365 konto og de vet nøyaktig  hva som går gjennom eller ikke. Løseth sier det er nye trusler som ikke har vært sett før, såkalte nulldagstrusler, som er det store sikkerhetsproblemet, og at man derfor må ha løsninger som gir den beste beskyttelsen mot disse. Han avslutter med at et klikk på en farlig link eller vedlegg er nok til å sette virksomheten ut av spill i dager eller uker.  Løseth avslutter med at BitGlass CASB også vil gi en meget høy sikkerhet for bedrifter som  har mye av sine data og applikajsoner i nettskyen. Et godt online backupsystem med ranomware beskyttelse er like viktig. Les mere om SaaS Backup Office 365-VM-DC-CL for AWS

Les mer og signere for en gratis prøveperiode Proofpoint Email Security ServiceComments are closed.

Live Article Widget