SaaS Security nyheter oppdaterer deg om storyer. hendelser. trusler. råd og tips.

"There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know." Donald Rumsfeld, United States Secretary of Defense

 

rss

Sikkerhetsnytt - CyberSecNews::


Hva skjer i markedet:::

Ny posten Ransomware gir ransowmare til flere tusen Bookmark

På ny utnyttes posten av svindlere som krever løsepenger for utpressingsvirus

Atter en gang kommer en ny bølge at utpressingsvirus der Posten Norge tilsynelatende står som avsender. Vær på vakt hvis du får en e-post med «Posten.no var ikke i stand til å sende pakken til adressen din.»

Mailene kunne være litt ulike, men hadde alle med pakkelevering å gjøre, og inneholdt Postens kjente ikon. E-postadressen ligner på Postens, men var likevel ikke identisk. Det kunne være admin@postnor.no, eller shipping@postnorge.no

De som klikker på e-postene kan få store problemer. Et nytt cryptolocker-angrep som infiserer maskinen er på gang.

– Vi har sendt ut pressemelding og lagt ut på vår hjemmeside, der vi oppfordrer alle våre kunder til å slette slike mailer, og ikke klikke på linkene i mailen, sier pressesjef John Eckhoff.

Han understreker at det ikke er Posten som selskap som blir angrepet.

– Men de misbruker vår troverdige merkevare. Ved å bruke vårt ikon, eller sende lenker til adresser som er svært lik vår, håper svindlerne folk klikker på lenker som låser PC-en din. Når den er låst krever de penger for å låse dem opp igjen. eller gir deg problemer på andre måter, forklarer han.

Det siste halvannet året har posten opplevd slike angrep flere ganger. 

– Det er en kjent svindlermetode og et par ganger i fjor måtte vi, slik som i dag, ut og informere folk om at spam-epostene.

Eckhoff anbefaler alle å sjekke adressefeltet i e-posten. Posten skal alltid ha posten.no etter alfakrøllen.

UD herjet av avansert datavirus

SaaS Security distribuerer Proofpoint Email Security i Norge som gir den beste beskyttelsen mot ransomware gjennom å bruke url-omskriving med sandboxing på bpåde linker og vedlegg. Se hvordan URL-omskiving og -sandboxing fungerer.

Les mer på VGComments are closed.

Live Article Widget