SaaS Security nyheter oppdaterer deg om storyer. hendelser. trusler. råd og tips.

"There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know." Donald Rumsfeld, United States Secretary of Defense

 

rss

Sikkerhetsnytt - CyberSecNews::


Hva skjer i markedet:::

T-bane-utpressere fikk ikke betalt. Truer med å avsløre kunde- og kontraktdata Bookmark

De kriminelle som stod bak det nylige utpressingsangrepet på SFMTA, etaten for offentlig transport i San Francisco, er tydelig misfornøyde med at etaten ikke har gitt etter for løsepengekravet på 100 bitcoin, over en halv million kroner. Ifølge en epostsamtale med Motherboard truer angriperne nå med å offentliggjøre 30 gigabyte med dokumenter og databaseinnhold som stammer fra SFMTA, dersom de ikke mottar betalingen. 

Over 2000 pc-er

Ifølge The Register ble harddiskene til mer enn 2000 av de over 8000 datamaskinene i nettverket kryptert av en variant av skadevaren HDDCryptor, som også overskrev diskenes MBR (Master Boot Record) og startet systemene på nytt. 

Resultatet skal ha vært at det på skjermen ble vist en melding at dataene var blitt kryptert og kontaktinformasjon for å få tilgang til nøklene til å låse opp. Mye tyder på at hver maskin var blitt kryptert med en unik nøkkel. Kravet var på 100 bitcoin, drøyt 600 000 kroner. 

SaaS Security as er Norsk distributor av markedes ledende IT-sikkerhetstjenser vil gi den beste beskyttelse mot ransomware og andre zero-days sårbarheter det ikke finnes signaturer på gjennom bruk av sandbox på både linker og vedlegg. Les mer.

Les mer på digi.noComments are closed.

Live Article Widget