SaaS Security nyheter oppdaterer deg om storyer. hendelser. trusler. råd og tips.

"There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know." Donald Rumsfeld, United States Secretary of Defense

 

rss

Sikkerhetsnytt - CyberSecNews::


Hva skjer i markedet:::

Microsoft Exchange sårbarhet en mulig faktor i 450 millioners ransomware angrep på Acer Bookmark

Sikkerhetsforskere uttalte seg mandag på nyhetene om REvil-løsepengeangrepet på datamaskin- og elektronikkprodusenten Acer sent i forrige uke, og uttrykte for det meste sjokk over prislappen på 50 millioner dollar og rådet dataprodusenten til ikke å betale.

Hendelsen ble først rapportert i BleepingComputer. som sa at REvil nettkriminalgjengen (også kjent som Sodinokibi) kunngjorde at den hadde brutt Acer og delte noen bilder av angivelig stjålne filer som bevis. De lekkede bildene består av dokumenter som inkluderer finansielle regneark, banksaldoer og bankkommunikasjon.

Som svar på BleepingComputers forespørsler ga Acer ikke et klart svar angående om de hadde vært utsatt for et REvil ransomware-angrep, og uttalte også at de "rapporterte nylige unormale situasjoner" til relevante LEA og DPA.

En lekkasje av et notat om løsepengeviruset avslørte at Acer har en frist til 28. mars å betale løsepenger på 50 millioner dollar. Hvis løsepenger ikke er betalt innen dennne datoen, vil løsepengene tilsynelatende doble seg til 100 millioner dollar.

REvil-løsepengegruppen har blitt kjent for sine høye pengekrav, med et nylig løsepengekrav på  30 millioner dollar mot  Dairy Farm i februar 2021. 

SaaS Security er Nordisk distributør av markedets ledende sikkerhetsmerker som som gir den beste beskyttelsen mot nulldagstrusler på linker og vedlegg gjennom automatisk sandboxer på både klikk og vedlegg. Mer enn 90 % av alle vellykkede angrep har sin opprinnelse i en falsk og tilsynelatende uskyldig epost der offeret åpner et vedlegg eller klikker på en link, så det er av vital betydning å sikre virksomhetens epost.
Nylig signerte også distribusjon for PowerDMARC om enedistribusjon i Norge og Sverige og flere store offenlige og private visksomheter har allerede tatt systemet i bruk i Norden.

Les mer på SC MAGAZINE Comments are closed.

Live Article Widget