SaaS Security nyheter oppdaterer deg om storyer. hendelser. trusler. råd og tips.

"There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know." Donald Rumsfeld, United States Secretary of Defense

 

rss

Sikkerhetsnytt - CyberSecNews::


Hva skjer i markedet:::

Farlig virus herjer i UD - de hemmelige tjenestene får ikke stoppet trojanerne Bookmark

Utenriksdepartementet (UD), Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) har lagt lokk over dataangrepet, og nærmest bagatelliserer saken overfor Dagbladet.

I måndsvis har Utenriksdepartementet prøvd å bli kvitt en eller flere farlige trojaniere i sitt nettverk. Til tross for at det i en lengre periode har vært jobbet for å ta knekken på trojanerne, vet norske myndigheter ikke med sikkerhet om de har kontroll på dataviruset som herjer i UDs datasystemer.

Direktør for Operativ avdeling i NSM, Hans Christian Pretorius, sier at NSM har registrert en trend i trojanerangrepene mot norske myndighetsorganer, som han beskriver på denne måten:

- De angrepene vi har sett mot flere norske aktører, og norsk infrastruktur, blir mer og mer kompliserte. De har blitt vanskeligere å detektere og vanskeligere å rydde opp i når de har fått et fotfeste, sier Pretorius, som også har merket seg en annen trend:

- I hundre prosent av tilfellene jeg har jobbet med det siste året, har e-post vært veien inn.

Les mere på Dagbladet 

Proofpoint e-mail security Service vil beskytte mot nettfiske og målrettet nettfiske. Tradisjonelle antivirus/antispamløsningen er ikke tilstrekkelig og sentrale systemer har store problemer med å stoppe målrettet nettfiske. Dermed når den falske eposten brukeren som må ta vurdere trusselen selv og må avgjøre om den er ekte eller falsk. Proofpoint sin unike funskjon URL-Defense pakker den orginale linken inn i sin egen link, og sjekker denne i sanntids når brukeren trykker på linken. Utgjør linken en trussel blokkeres den for åpning og situasjonen avverges. Funksjonen Fil-defense utfører sanntidsanalyse av fremmede filer. Gartner Group har kåret Proofpoint til beste Email sikkerhetsløsning 7 år på radComments are closed.

Live Article Widget